Через корупцію: САП просить суд арештувати майно Омеляна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд арештувати майно міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в незаконному збагаченні. Про це розповіло джерело в САП, повідомляють Патріоти України.

"Направили до суду відповідні клопотання", – сказав співрозмовник.

Як повідомлялося, 13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили міністру інфраструкутри Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації. Санкція тяжчої статті (ч.3 ст.368-2 "Незаконне збагачення") передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Слідчі вважають, що "в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, посадовець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи".

Зокрема, Омелян нібито придбав собі позашляховик BMW X5 2015 року випуску. Автівка, за словами міністра, належить його брату.

Також урядовець нібито зазначив направдиву вартість ще одного авто, Volvo S80 2007, та не відобразив оренду та користування будинком.

Омелян каже, що в будинку був у гостях. Міністр заявив, що доводитиме свою невинуватість у суді. 14 вересня Солом’янський райсуд відпустив Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. Водночас НАБУ надало дозвіл міністру виїжджати у закордонні відрядження.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...