Через Росію і США: Світу загрожує ядерне знищення, - The Guardian

Розроблена для запобігання ядерної війни система опинилась під загрозою. Вирішальним тут є рішення Вашингтона вийти з Договору про ліквідацію ракет малої і середньої дальності у відповідь на порушення Росією своїх зобов'язань, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Видання зазначає, що таке рішення американська сторона зробила після років скарг про те, що Росія випробовує заборонені договором крилаті ракети. Цей документ посприяв скороченню ядерної зброї в Європі.

Автори матеріалу вважають, що наступним критичним кроком стане контролю Договір про скорочення і обмеження наступального стратегічного озброєння, який підписали Барак Обама і Дмитро Медведєв у 2010 році. Дія цих домовленостей завершується у 2021 році.

Так, Росія і США зобов'язалися скоротити кількість пускових установок на половину. Однак президент Дональд Трамп назвав такі домовленості "поганою угодою" під час телефонної розмови з Володимиром Путіним.

Зі свого боку, у МЗС Росії заявили, що Вашингтон "готує ґрунт для зриву цієї угоди". При цьому Путін на початку минулого року також пригрозив США цілою серією нових ядерних озброєнь.

The Guardian зазначає, що всі ці угоди були запобіжником для ядерної зброї і системи їх контролю, який США і Росія успадкували з часів Холодної війни. Відтак, на думку авторів матеріалу, вірогідність нової гонки озброєнь зростає.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...