Через вторгнення літака: Між Україною і Білоруссю розгорається скандал

Міністерство закордонних справ Білорусі очікує від України офіційних пояснень щодо порушення повітряного простору цієї країни літаком "DA-42". Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Білорусі, передають Патріоти України.

"28 вересня 2017 року до Міністерства закордонних справ був запрошений Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим", - сказано у повідомленні.

"За поданням Міністерства оборони Республіки Білорусь керівнику української дипмісії в Мінську було вручено ноту в зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь із боку України літаком "DA-42", що мало місце 25 вересня 2017 р.", - стверджується у повідомленні.

"Відзначивши неприпустимість порушень державного кордону, білоруська сторона повідомила, що очікує офіційних пояснень і виходить із того, що Україною буде вжито вичерпних заходів, спрямованих на недопущення повторення подібних інцидентів у майбутньому", - заявили білоруські дипломати.

"У ході зустрічі було також відзначено, що білоруська сторона задоволена підсумками проведеного Державіаслужбою України розгляду, який показав повну безпідставність раніше озвучених звинувачень на адресу білоруських авіакомпаній, які нібито порушили повітряний простір України. Було висловлено сподівання на професійну та конструктивну взаємодію авіаційної влади двох країн", - йдеться в повідомленні.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...