Чергова "многоходовочка" Кремля? Додон благає Україну про допомогу

Президент Молдови чомусь зробив заяву, що Київ має допомогти йому у вирішенні питання із Придністров'ям. Виходячи із загального спрямування Додона на Москву, зміцнювати його крихткі позиції не на руку офіційному Києву

Ігор Додон. Фото: РІА "Новости".

Президент Молдови Ігор Додон вважає, що Україна може допомогти його державі знайти компроміс у питанні Придністров’я. Про це Додон заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Київ – важливий партнер у форматі 5+2, який був дуже активним у цьому сенсі. Зрозуміло, від позиції України дуже багато залежатиме", – сказав Додон, але не став конкретизувати, в чому саме може полягати допомога Києва.

Він також визнав, що за час президентства ще не мав контактів зі своїм українським колегою, а на запитання про те, коли може відбутися зустріч із Порошенком, відповів "усьому свій час". Нагадаємо, вперше у Додона забрали частину повноважень у жовтні. Тоді він двічі відхилив запропоновану на посаду міністра оборони кандидатуру Еуджена Стурзи.

Другий раз Конституційний суд Молдови тимчасово припинив повноваження президента Ігоря Додона 2 січня, коли він повторно відхилив запропоновані прем'єр-міністром кандидатури п'яти міністрів і двох віце-прем'єрів. У п'ятницю, 5 січня, Конституційний суд Молдови вже утретє тимчасово відсторонив від посади президента Додона, коли той відмовився підписати закон про заборону російської інформаційної пропаганди.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...