Черговий принизливий ультиматум: ЄС передбачив припинення безвіза в разі скасування реформ в Україні

Скільки можна виконувати вимоги то одних, то інших чужинців? Давайте краще в один день отримаємо і безвіз, і мир в країні без війни: дуже просто...

Новина, яка не може порадувати. Європа вимагає, щоб "жодного кроку назад" Україна у своїх реформах (багато з них - просто жахливі, як ми всі знаємо) не робила. А інакше "безвіз скасувати зможе в будь-який момент в односторонньому порядку...".

Друзі, та що ж це коїться, скільки можна виконувати ультиматуми то одних, то інших чужинців?! То РФ щось вимагає, то Європа. Це принижує нас - ми самі себе принижуємо.

Давайте краще в один день отримаємо і безвіз, і мир в країні без війни: дуже просто. Треба лише перекрити постачання російського газу та нафти до ЄС, та закачати собі все що мало йти їм, і поки росія помітить та закриє "кран", вже буде пізно. Як вам така ідея?))

А от, і власне сама новина:

Вводячи механізм припинення безвізового режиму, Євросоюз передбачив механізм, що дозволяє скасувати дію безвіза, якщо Україна зробить розворот в реформах. Про це йдеться в схваленому країнами ЄС документі за новим механізмом призупинення безвіза, повідомляє "Європейська правда".

Видання відзначило, що деякі українські нардепи сподівалися відіграти реформи назад після початку дії безвізового режиму, проте тепер це не вдасться.

Згідно з документом, Єврокомісія буде моніторити виконання зобов'язань третіх країн, громадяни яких звільнені від візових вимог в результаті успішного завершення діалогу про візову лібералізацію.

Протягом семи років після вступу в силу візової лібералізації для таких країн Єврокомісія буде мінімум раз на рік звітувати перед Європарламентом і Радою ЄС з приводу дотримання ними домовленостей по безвізу.

"Якщо одного разу ВР спотворить електронне декларування або скасує норму про заборону дискримінації і т.д., ЄС буде змушений запустити процедуру призупинення безвіза", - пише "Європейська правда".

Відзначається, що в разі України увага буде прикута насамперед до сфери протидії корупції.

Єврокомісія визнала, що Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму ще в грудні 2015 року. Восени 2016 року проект про надання права безвізових поїздок до Європи для громадян України пройшов узгодження в комітетах Європарламенту.

Голосування в Європарламенті про надання Україні безвізового режиму намічено на лютий 2017 року.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...