Черговий привід для "стурбованості" Кремля: Україна таки створює військову флотилію з "воєнщиною НАТО" (відео)

​Безпеку на Чорному морі гарантуватимуть Україна, Болгарія та Румунія.

Петро Порошенко та Росен Плевнелієв. Фото:ukr.obozrevatel.com

Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Болгарії. З керівництвом цієї країни він уже домовився про створення спільної флотилії та наземної військової бригади. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Окрім Києва та Софії, у цьому проекті має взяти участь і Бухарест. Про енергетичну безпеку Петро Порошенко говорив з болгарським прем'єром Бойком Борисовим. Співрозмовники засудили будівництво "Північного потоку-2".

А колезі, Росену Плевнелієву, український Президент подякував за допомогу болгар у реабілітації наших солдатів та закликав доєднатись до озброєної місії ОБСЄ на Донбасі.

Президенти також домовилися про спільні військові навчання. А ще – зійшлися на тому, що результати референдуму Brexit, на якому британці підтримали вихід з ЄС, не завадять євроінтеграції України. "Європейським прагненням України нічого не загрожує. У нас буде безвізовий режим. Завершимо процедуру ратифікації угоди про асоціацію.

Ми розширимо секторальну співпрацю, ми імплементуємо угоду про асоціацію і реформи", - впевнений Порошенко.

"Підтримка України – не тільки підтримка дружньої країни. Це підтримка принципів, в які ми самі віримо. І ми всіляко підтримаємо Україну під час варшавського саміту НАТО", - пообіцяв президент Болгарії.

Як уже повідомлялося, 30 червня було підписано угоду між Державним космічним агентством України та Болгарською академією наук про співробітництво в рамках космічного експерименту "Іоносат-Мікро" на космічному апараті "Мікросат-М". Також Україна і Болгарія збираються ввести безкоштовні багаторазові візи між країнами.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...