Черговий шпигун: Словаччина вислала російського дипломата

Дипломата оголосили персоною нон-грата 22 листопада, після чого протягом 48 годин він залишив країну.

Петер Пеллегріні. Фото: Рейтерс.

Словаччина вислала російського дипломата, якого запідозрили у шпигунській діяльності. Про це заявив прем'єр-міністр країни Петер Пеллегріні, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

Ім'я та посада особи не повідомляються. Зазначається, що дипломата оголосили персоною нон-грата 22 листопада, після чого протягом 48 годин він залишив країну.

За даними Пеллегріні, російський дипломат працював у апараті військового аташе посольства. Інформація про те, що росіянин займався шпигунством, надійшла від військової розвідки. Прем'єр додав, що у Словаччини та Росії склалися "стандартні відносини", і Братислава продовжить виконувати свої зобов'язання перед НАТО і Євросоюзом.

Посольство Росії у Словаччині не коментує дане повідомлення, заявив представник дипмісії. При цьому відповідь офіційної Москви на висилку дипломата буде дзеркальною, заявив депутат Держдуми РФ Морозов. Нагадаємо, що Словаччина була однією з небагатьох країн Європи, які у березні 2018 року не приєдналися до масштабної висилки російських дипломатів через підозри у причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...