Четвертий Рейх готується до масштабної війни: Військовий експерт про нову військову доктрину РФ

Модернізація російської армії виходить на пік її можливостей до 2021 року. Кремль розглядає цей факт як головну козирну карту, котра має схилити вільний світ до капітуляції на умовах новітньої Імперії Зла

Начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов

Нова військова доктрина Росії, яку 2 березня представив начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, передбачає перевагу країни "над будь-яким потенційним противником". Про це пише в російській "Новій газеті" військовий оглядач Павло Фельгенгауер, зазначають Патріоти України.

"Ми повинні всіма силами забезпечити технічну, технологічну, організаційну перевагу над будь-яким потенційним противником", - заявив Герасимов у своєму виступі на засіданні Академії військових наук у Москві.

За його словами, "складність сучасного озброєння така, що налагодити його виробництво в короткі терміни з початком військових дій навряд чи вдасться, тому все необхідне має випускатися в необхідній кількості і надходити у війська ще в мирний час".

Автор зазначає, що в січні 2013 року начальник генштабу РФ Валерій Герасимов також виступив з доповіддю про війни майбутнього на засіданні Академії військових наук.

"Доповідь було надруковано, і через рік-другий вона стала відома на Заході як "доктрина Герасимова" про так звані "гібридні війни" після успішної спеціально-армійської операції з приєднання Криму, війни на Донбасі та інших драматичних подій "російської весни", - йдеться у тексті.

У тій доповіді говорилося про "асиметричні дії", про використання як військових, так і невійськових інформаційних методів дестабілізації супротивника.

Оглядач зазначає, що в новій "доктрині Герасимова" 2019 року змінився тон викладу: в офіційні документи повернулася термінологія часів розпалу "холодної війни".

"Тепер США і їх союзники іменуються "агресорами", готовими віроломно напасти в будь-який момент, використовуючи "технології "кольорових" революцій і м'якої сили", а також "ймовірними противниками", як років п'ятдесят тому", - пише автор.

У доктрині також йдеться нібито про нову стратегію Пентагону "Троянський кінь": "використовуючи протестний потенціал "п'ятої колони", США дестабілізують обстановку, наприклад в РФ, і одночасно завдають ударів високоточною зброєю "по найбільш важливих об'єктах"".

"Зрозуміло, що тепер громадянські протести і взагалі будь-який невдоволення можна при бажанні кваліфікувати як зраду і змову з агресором, як це і було завжди при радянській владі", - відзначає експерт.

За твердженням Герасимова, основою "відповіді" РФ на загрози "є стратегія активної оборони", тобто "комплекс попереджувальних заходів із нейтралізації загроз безпеці держави".

"Очевидно, що порівняно помірна колишня "доктрина Герасимова", з її акцентом на гібридні дії, більше не годиться. Звичайно, всякі "асиметричні, політичні, економічні, інформаційні та інші невійськові заходи" залишаються в арсеналі, але головний зміст військової стратегії, стверджує Герасимов, "становлять питання підготовки до війни і її ведення Збройними силами"", - йдеться в статті.

При цьому автор підкреслює, що мова йде саме про масштабну, а не локальну війну.

Слова Герасимова про "перевагу над будь-яким потенційним противником" експерт трактує як мету ВС РФ перевершувати об'єднані сили решти людства.

Автор зазначає, що саме до такої мети прагнув радянський Генштаб, однак СРСР розвалився в 1991 році.

"Нова доктрина "Герасимов 2.0" істотно скоригована в бік посилення порівняно з "доктриною Герасимова" зразка 13-го року, а Генштаб, як за часів холодної війни, в обґрунтування нестримної мілітаризації Росії вигадує або в десятки разів перебільшує зовнішні загрози. Кінцевий результат нової спроби домогтися переваги "над будь-яким потенційним противником" буде, напевно, таким само плачевним, як і в 1991 році", - підсумовує експерт.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...