"Чорна каса Януковича": Глава штабу Трампа міг отримати $12,7 млн ​​від Партії регіонів

Ім'я Пола Манафорта 22 рази фігурує в амбарній книзі витрат партії Януковича.

Пол Манафорт. Фото: Getty.Пол Манафорт, керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа і екс-радник колишнього президента України Віктора Януковича, міг таємно отримати $ 12,7 млн з України в період з 2007 по 2012 рік. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times.

Згідно з даними Національного антикорупційного бюро України, ім'я Манафорта 22 рази фігурує в так званій амбарний книзі, або чорній касі, в якій містяться дані про корупційну діяльність "Партії регіонів" Януковича.

Як підкреслюється, факт отримання грошей главою штабу Трампа на даний момент не зафіксовано. За словами співробітників організації, підписи одержувача в "амбарній книзі" можуть належати іншим людям.

Стверджується, що виплати могли бути частиною нелегальної системи, в рамках якої здійснювалося, в числі іншого, спонсорування посадових осіб на виборах.

Адвокат Манафорта заявив виданню, що той не отримував "ніяких грошових виплат". Сам радник відмовився від коментарів.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...