Чорти "руского міра": У РФ мають намір дати новим зразкам бронетехніки ім'я "Кобзар"

Навряд чи російським високопосадовцям настільки б хотілося увічнити пам'ять Героя Радянського Союзу таким чином, якби він не був однофамільцем великого українського поета.

Володимир Мединський. Фото: соцмережі.

У Міністерстві оборони РФ збираються дати новим зразкам бронетехніки ім'я «Кобзар». Про це заявив міністр культури Володимир Мединський на засіданні російського організаційного комітету «Перемога» під головуванням президента Володимира Путіна в Кремлі, передають Патріоти України.
Як повідомив Мединський, за підтримки Мінкультури знято три «великих фільми», присвячених Великій Вітчизняній війні. «Когда мы работали над сценариями и изучали историю танкистов, нашли уникальный, совершенно забытый эпизод: во время Курской битвы экипаж молодого офицера, которого звали Яков Кобзарь, он из Краснодара, в одном бою сжег полностью 17 фашистских танков», — розповів Мединський.

Міністр заявив, що цей подвиг був верифікований, а Якову Кобзарю присвоєно звання Героя Радянського Союзу посмертно. «Американцы сочиняют известные фильмы на аналогичные темы, но ничего подобного у них никогда не было. Мы обратились к Министерству обороны, они поддержали эту идею. Мы сейчас ищем имена для новых образцов военной техники, а какое звучное имя „Кобзарь“ для нового образца бронетанковой техники», — впевнений він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...