Чорти "руского міра": У РФ мають намір дати новим зразкам бронетехніки ім'я "Кобзар"

Навряд чи російським високопосадовцям настільки б хотілося увічнити пам'ять Героя Радянського Союзу таким чином, якби він не був однофамільцем великого українського поета.

Володимир Мединський. Фото: соцмережі.

У Міністерстві оборони РФ збираються дати новим зразкам бронетехніки ім'я «Кобзар». Про це заявив міністр культури Володимир Мединський на засіданні російського організаційного комітету «Перемога» під головуванням президента Володимира Путіна в Кремлі, передають Патріоти України.
Як повідомив Мединський, за підтримки Мінкультури знято три «великих фільми», присвячених Великій Вітчизняній війні. «Когда мы работали над сценариями и изучали историю танкистов, нашли уникальный, совершенно забытый эпизод: во время Курской битвы экипаж молодого офицера, которого звали Яков Кобзарь, он из Краснодара, в одном бою сжег полностью 17 фашистских танков», — розповів Мединський.

Міністр заявив, що цей подвиг був верифікований, а Якову Кобзарю присвоєно звання Героя Радянського Союзу посмертно. «Американцы сочиняют известные фильмы на аналогичные темы, но ничего подобного у них никогда не было. Мы обратились к Министерству обороны, они поддержали эту идею. Мы сейчас ищем имена для новых образцов военной техники, а какое звучное имя „Кобзарь“ для нового образца бронетанковой техники», — впевнений він.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...