Чубляться на радість "вати": У Херсоні сталися сутички через перейменування вулиці на честь Гандзюк (відео)

Протистояння виникло через те, що на перейменування однієї з вулиць міста різні групи жорстко лобіюють свого героя. Невже не можна було знайти в місті для перейменування два-три топоніми, щоб не призводити до безглуздого протистояння?
У Херсоні 1 березня через перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк зірвалося засідання сесії міської ради, в залі сталася штовханина, яка переросла в сутички, зазначають Патріоти України.
Відзначається, що після години роботи мер Херсона Володимир Миколаєнко оголосив перерву у засіданні. Зокрема, у сесійній залі зібрались прихильники і противники перейменування вулиці на честь Гандзюк. Також у сесійній залі було багато поліції.
“Сьогодні прибічники Мангера та Гордєєва, частина яких належить до місцевих ветеранських організацій, колишні бійці УДА протестували проти прийняття перейменування вулиці Лютеранської на вул.Катерини Гандзюк”, — написав активіст Ілля Зелінський.
За його словами, аргументація тих, хто проти, “відсутність в місті вулиць на честь загиблих”.
“Коли ж з трибуни місцеві представники “Нацкорпусу” виступили з пропозицією перейменувати, окрім Лютеранської, ще дві вулиці на честь загиблих бійців, підтримки серед мангеро-гордєєвців вони не знайшли, бо завдання в них інше, які би мотиви вони не використовували”, — зазначив Зелінський.

"Нацкорпус Азов забиває Теймура Аліева, захисника ДАПу, 93 бригада, і називають його псевдоатошником. Херсон, міськрада. Теймур прийшов на мітинг проти незаконного найменування вулиці іменем Катерини Гандзюк замість Руслана Сторчеуса (командира батальйону "Херсон", загиблого під Іловайськом)", - у свою чергу написала Elina Fatukha.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...