Чудовий шанс: Дипломат пояснив, як головування в Радбезі ООН може принести користь Україні

Україна повинна скористатися своїм головуванням в Раді Безпеки, щоб інформувати всіх інших членів про те, що відбувається в Україні, давати відсіч різним диверсіям, в тому числі і пропагандистським.

Україна розпочала своє головування в  Радбезі ООН. Ілюстрація:Еспресо.TV

Україна може скористатися шансом і підняти потрібні їй питання в Раді Безпеки ООН, де вона перебрала на себе головування на лютий. Про це в коментарі Апострофу повідомив Володимир Василенко, екс-представник України в Раді ООН з прав людини, зазначають Патріоти України.

"Це почесна функція і місія - головування в Раді безпеки ООН. Але держави, які керують, крім зайвого навантаження на делегацію, практично нічого не отримують. Тому що головуюча держава повинна себе вести неупереджено і організовувати роботу Радбезу. Єдина перевага, якою можна скористатися, - це якимось чином вплинути на формування порядку денного", - зазначив він.

У той же час Василенко наголосив, що є певні правила формування порядку, і країна-голова має користуватися своїм членством в Раді Безпеки для того, щоб наполягати на обговоренні тих питань, які її цікавлять, які найкращим чином стосуються її національних інтересів.

"Що стосується України, то тут питання пріоритетів - це збройна агресія РФ проти України і відсіч. Україна повинна скористатися своїм головуванням в Раді Безпеки, щоб інформувати всіх інших членів про те, що відбувається в Україні, давати відсіч різним диверсіям, в тому числі і пропагандистським", - вважає експерт.

Василенко додав, що наша держава має спробувати вплинути на позиції інших країн.

"Очевидно, в МЗС є свій план роботи в Раді Безпеки ООН, який спрямований на те, щоб використовувати цей шанс головування. Також наша країна може скористатися шансом роботи з іншими делегаціями, просуваючи свої пріоритети і, можливо, зможе впливати на формування позиції інших держав ", - підсумував він.

Поблизу Вовчанська окупант впритул застрелив місцевого жителя

вівторок, 14 травень 2024, 19:15

Російський окупант у вівторок, 14 травня, в районі Вовчанська Харківської області застрелив місцевого 46-річного жителя. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури у Facebook, передають Патріоти України. За даними слідства, у селі Ст...

Приїхали допомогти з евакуацією цивільних: У Вовчанську окупанти розстріляли українських волонтерів

вівторок, 14 травень 2024, 18:46

У прикордонному Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів, за даними поліції, їх розстріляли окупанти і один із них міг загинути, повідомляє "Суспільне Харків" . Пряма мова начальника Вовчанської міської адміністрації Тамаза Гамб...