"Чутки, що на КрАЗі роблять автомобілі, дуже перебільшені, бо там в основному варять рами": Бірюков про звинувачення Ляшка на адресу Порошенка

Бірюков підкреслив, що в минулому році більше половини машин від КрАЗу надходило в Міноборони з заводськими дефектами.

Ілюстрація: ЖЖ

У 2015 році більше половини машин від ПАТ "АвтоКрАЗ" надходило до Міністерства оборони України з заводськими дефектами, повідомив радник президента України, голова Миколаївської організації Блоку Петра Порошенка Юрій Бірюков, коментуючи заяви лідера Радикальної партії Олега Ляшка, що Міноборони відмовилося від українських автомобілів на користь білоруських МАЗів нібито через корупцію президента України Петра Порошенка і його найближчого оточення.передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Бірюков підкреслив, що прокоментувати цю інформацію по суті він не може, оскільки, по-перше, з січня не працює в Міністерстві оборони, по-друге, подробиці оборонного замовлення відносяться до державної таємниці. При цьому він зазначив, що Ляшко також не компетентний в даному питанні. "Він з коровами регулярно цілується, це теж коментувати?" - риторично запитав Бірюков.

У той же час Бірюков підкреслив, що український КрАЗ створює "сміховинну кількість" доданої вартості, так як займається складанням автомобілів з вироблених в інших країнах компонентів. "Чутки, що на КрАЗі роблять автомобілі, дуже перебільшені, бо на КрАЗі в основному варять рами. А потім ставлять на них китайські генератори, німецькі, російські двигуни. Там мало що фактично роблять", - сказав він.

Бірюков також підкреслив, що в минулому році більше половини машин від КрАЗу надходило в Міноборони з заводськими дефектами. Крім того, повідомив Бірюков, "були чутки", що МАЗ збирається розгортати виробництво на території України. Якщо ця інформація підтвердиться, зазначив радник президента, для економіки України не буде ніякої різниці, як називаються машини, закуплені міністерством, оскільки вони будуть зібрані в Україні.

Напередодні Ляшко заявив, що в результаті корупції і зловживань з боку президента України Петра Порошенка і його найближчого оточення українські силовики відмовилися від контракту на українські автомобілі КрАЗ і в наприкінці 2015 року в режимі суворої секретності Держоборонзамовлення уклав договір купівлі на 120 автомобілів марки МАЗ з терміном поставки в лютому 2016 року.

За словами Ляшка, таке рішення на користь білоруських МАЗів пояснюється тим, що останні збираються на заводі "Богдан" в Черкасах, який належить Порошенку. У березні 2015 року Бірюков повідомляв, що точна кількість військової техніки, яку замовляє Міноборони (МО) ПО "АвтоКрАЗ", становить державну таємницю, проте відомо, що воно в рази перевищує попередні обсяги держзамовлення.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...