Чи буде один кандидат в президенти Росії від опозиції?

Опозиційний російський політик Олексій Навальний вважає, що потрібно висувати від демократичних сил одну кандидатуру на президентські вибори 2018, натякаючи на свою особистість.

О.Навальний кандидат в президенти РФ 2018. Фото sobesednik.ru

Опозиціонер Навальний заявив, що було б правильно висунути "взагалі єдиного кандидата, а не тільки єдиного кандидата від демократичних сил" на президентські вибори 2018 року.За інформацією Gordonya.com та агентства "Інтерфакс", про це він сказав, виступаючи на з'їзді руху "Солідарність" 12 лютого, повідомляють Патріоти України.

Навальний зазначив, що потрібно об'єднатися і провести попереднє голосування для висунення цього єдиного кандидата. За його словами, в праймеріз повинні брати участь і опозиційні партії російського парламенту.

Політик заявив про готовність взяти участь в попередньому голосуванні і підтримати переможця.

13 грудня 2016 року Навальний оголосив про рішення брати участь у виборах президента Росії. Він заявив, що йде на вибори "з програмою про те, як зробити Росію справедливою і сучасною".

Російський телеканал "Дождь" з посиланням на власні джерела в президентській адміністрації повідомив, що якщо раніше питання про допуск Навального до виборів в Кремлі обговорювалося, то зараз такий сценарій визнаний "шкідливим".

Голова Державної думи РФ В'ячеслав Володін заявив, що участь Навального в виборах президента - це "тема, якої немає".

8 лютого суддя Ленінського районного суду міста Кірова (РФ) Олексій Втюрін засудив Навального до п'яти років умовно і штрафу в 500 тис рублів за повторною справою про розкрадання в особливо великому розмірі в компанії "Кировлес".

Виступаючи 3 лютого з останнім словом у рамках перегляду справи, Навальний заявив, що вирок не зупинить його виборчу кампанію в президенти Росії.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...