Чи вдарить Путін з Азовського моря: У ДПСУ оцінили загрозу

Професійні моряки дають невисоку оцінку успіху будь-якої морської операції на Азові.

Ілюстрація: rutraveller.ru

Перекинуту у район Азовського моря російську військову силу буде дуже непросто використовувати у місцевих умовах. Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Азовське море складне для ведення морських військових дій, оскільки воно неглибоке і там різко змінюються течії. Він додав, що професійні моряки дають невисоку оцінку успіху будь-якої морської операції на Азові.

"З огляду на те, що Азовське море невелике по своєму басейну і його фактично контролюють технічними засобами спостереження, можливі наступальні дії завжди можуть бути припинені", - пояснив він.

Слободян підкреслив, що Росія акцентує увагу на тому, що ракетні крейсери можуть наносити удари з дальньої дистанції.

"Друга позиція - це більше позиція психологічного тиску. Тому цю обстановку ми знаємо, відстежуємо, спільні заходи відпрацьовуємо зі штабом Об'єднаних сил і в рамках сектора національної безпеки і оборони", - запевнив він.

Джерело: 5 канал

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...