"Чиє б мичало!": Радикал Мосійчук відреагував на погрози "кадировського шакала"

Соратник Кадирова Магомед Даудов погрожував вбити українського нардепа.

Ігор Мосійчук. Фото:http://informator.news/

Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук зажадав відкрити кримінальне провадження щодо голови парламенту Чечні Магомеда Даудова і оголосити його в міжнародний розшук. Так політик відреагував на погрози соратника ватажка Чечні в свою сторону. Як розповів Мосійчук в Facebook, відповідні заклики він направив в Генеральну прокуратуру, Службу безпеки України і Національну поліцію, передають Патріоти України.

"Прямо зараз направляю звернення до ГПУ, СБУ та Національну поліцію з вимогою порушити проти громадянина РФ Магомеда Даудова кримінальне провадження за погрозу вбивством народного депутата України і оголосити його в міжнародний розшук. Окремо вимагаю від СБУ негайно почати кримінальне переслідування і арешти представників Кадирова, які вільно з озброєною охороною роз'їжджають по Києву і Одесі", - написав радикал.

Він також підкреслив, що не має наміру припиняти допомогу народам Кавказу в боротьбі за свободу і незалежність від РФ. "Вільна Ічкерія завжди буде союзником воюючої України. Запорука нашої перемоги над Московією в підтримці національно-визвольних рухів на її території", - зазначив Мосійчук.

За словами нардепа, він ніколи не боявся "погроз кадировських шакалів".

"З приводу "цинкового потяга", то чиє б мичало. Українські воїни і чеченські добровольці, які зараз захищають український Донбас від російської агресії, регулярно відправляють "цинкові потяги" з вантажем 200 у вигляді дохлих кадировських найманців в Ічкеріюї", - написав політик.

Він також закликав президента України Петра Порошенка і Міністерство закордонних справ докласти максимум зусиль до звільнення українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...