Cвіт знає про злочини Москви: Волкер зробив різку заяву через голодування Сенцова

Ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова необхідно звільнити з урахуванням дуже важкого стану здоров'я через голодування. Політв'язень Кремля голодує 135-й день у російській в'язниці. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Эхо Москвы", повідомляють Патріоти України.

"Він перебуває в дуже важкому стані через голодування. Він був вивезений із Криму, і йому примусово привласнили російське громадянство, яке він відкидає; йому висунуте обвинувачення в тероризмі, яке він відкидає, і представлені докази його провини не дуже переконливі. Я вважаю, що, як мінімум, як гуманітарний жест для нього і його сім'ї, - Олега Сенцова слід звільнити з урахуванням його стану", - сказав він.

За словам спецпредставника США, Сенцов не хоче бути громадянином Росії та ніколи не був її громадянином. "Росія нав'язала йому громадянство, щоб стверджувати, що він є громадянином Росії", - додав Волкер. Також політик закликав не зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками.

"А що стосується тероризму, так, ми дуже стурбовані тероризмом на глобальному рівні й поділяємо цю стурбованість із Росією, але давайте не будемо зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками, коли влада каже: вони терористи, тому ми їх заарештуємо", - додав Волкер.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...