Cвіт знає про злочини Москви: Волкер зробив різку заяву через голодування Сенцова

Ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова необхідно звільнити з урахуванням дуже важкого стану здоров'я через голодування. Політв'язень Кремля голодує 135-й день у російській в'язниці. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Эхо Москвы", повідомляють Патріоти України.

"Він перебуває в дуже важкому стані через голодування. Він був вивезений із Криму, і йому примусово привласнили російське громадянство, яке він відкидає; йому висунуте обвинувачення в тероризмі, яке він відкидає, і представлені докази його провини не дуже переконливі. Я вважаю, що, як мінімум, як гуманітарний жест для нього і його сім'ї, - Олега Сенцова слід звільнити з урахуванням його стану", - сказав він.

За словам спецпредставника США, Сенцов не хоче бути громадянином Росії та ніколи не був її громадянином. "Росія нав'язала йому громадянство, щоб стверджувати, що він є громадянином Росії", - додав Волкер. Також політик закликав не зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками.

"А що стосується тероризму, так, ми дуже стурбовані тероризмом на глобальному рівні й поділяємо цю стурбованість із Росією, але давайте не будемо зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками, коли влада каже: вони терористи, тому ми їх заарештуємо", - додав Волкер.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...