Дайте скрепам корвалолу: Кандидат Трампа на посаду голови ЦРУ підтримує Україну

Кандидатуру Майка Помпео має ще затвердити Сенат.

Майк Помпео. Фото:BBC.com

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що запропонував посаду директора Центрального розвідувального управління в його майбутній адміністрації консерваторові, знаному підтримкою України. Конгресмен-республіканець від штату Канзас Майк Помпео буде "чудовим і невтомним керівником". Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Помпео, який нині є членом комітету Палати представників у справах розвідки, відомий, зокрема, своїми заявами на підтримку України в її протистоянні агресії Росії. У квітні 2014 року Майк Помпео відвідав Україну і тоді заявив, що метою президента Росії Володимира Путіна є "взяти Україну під контроль", і наголосив: "Щоб засвідчити нашу підтримку владі України, ми можемо змінити розрахунки Путіна і збільшити для нього ризики". Кандидата ще має затверджувати Сенат.

У групі "Інформаційні війська України", створеній при Міністерстві інформаційної політики кума президента України Юрія Стеця, відреагували на новину про те, що новообраний президент США Дональд Трамп запропонував конгресмену-республіканцеві Майку Помпео очолити Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).

Про ймовірну голову ЦРУ пишуть в Twitter Інформаційних військ і на їх сторінці в інтернеті. Майка Помпео, якому Трамп запропонував очолити американське розвідувальне відомство, в Інформаційних військах назвали "другом України".


У Стеця нагадали, що ймовірний глава ЦРУ відомий своєю підтримкою України та засудженням російської агресії.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.