Дайте скрепам корвалолу: Україна отримала нову перемогу в Євросуді

Україна чекала цього рішення з жовтня 2016 року.

Ілюстрація: provse.te.ua

Європейський суд з прав людини задовольнив клопотання України і об'єднав справи з приводу анексованого Криму і Донбасу. Про таке рішення заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"ЄСПЛ погодився з нашим клопотанням і об'єднав провадження за державними заявами щодо порушень ЄКПЛ Росією у два великих провадження: щодо Криму і Донбасу. Отже, замість п'яти справ України проти РФ залишилося три (заява щодо вивезення дітей з Донбасу в РФ залишилася в самостійному провадженні)", - підкреслив він.

За словами чиновника, це нівелює пропозиції РФ призупинити розгляд частини справ. "Отже сьогодні росіяни вже не зможуть грати в гру " тут я граю - тут не граю - тут я рибу завертав". Я не маю ніяких сумнівів, що вони придумають щось нове, але і ми не спимо", - резюмував заступник міністра.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...