Дайте скрепам корвалолу: Україна завершила випробування ракети "Вільха" (відео)

Ракета "Вільха" в 10 разів точніша і відповідно ефективніша, ніж старі системи залпового вогню, які перебували на озброєнні ще з часів Радянського Союзу.

Ілюстрація: politinfo.com.ua

Україна завершила випробування ракетного комплексу "Вільха" вітчизняного виробництва. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook президент Петро Порошенко, поставлене завдання про запуск ракети в серійне виробництво вже в цьому році, повідомляють Патріоти України.

"Чому це так важливо? Не тільки тому, що українська армія нарешті отримає високоточну зброю, що значно підвищить ефективність дій підрозділів Збройних Сил. Це важливо і тому, що ракета "Вільха" зібрана повністю з українських комплектуючих", - зазначив президент.

Він нагадав, що рішенням РНБО два роки тому було доручено почати ракетну програму. За його словами, вперше за такий короткий термін було налагоджено виробництво нової високотехнологічної зброї.

"Зараз, коли ворог вже знає потенціал українського оборонно-промислового комплексу і знає потенціал української армії, я можу сказати, що ракета "Вільха" в 10 разів точніша і відповідно ефективніша, ніж старі системи залпового вогню, які перебували на озброєнні ще з часів Радянського Союзу", - пояснив президент. За його словами, партнери України в НАТО можуть розраховувати на міць ЗСУ.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....