Дати відсіч агресору: Кабмін оновив морську доктрину для посилення позицій України в Азовському та Чорному морях

Кабінет міністрів схвалив морську доктрину України на період до 2035 року, яка покликана посилити позиції України в Азовському і Чорному морях, Керченській протоці з урахуванням дій Російської Федерації як країни-агресора. Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив у Facebook, повідомляють Патріоти України.

«Це вкрай важливе рішення для України, особливо з огляду на агресію РФ на Азові. Доктрина розроблена Міністерством інфраструктури і підтримана Міноборони, МВС, ДСНС - усім урядом у цілому. Нова доктрина повинна посилити позиції України в Азовському і Чорному морях, Керченській протоці з урахуванням дій Російської Федерації як країни-агресора», - написав він.

Омелян зазначив, що Україна не послабить свої позиції на морі, і не припинять свою роботу українські порти.

«Оновлена Морська доктрина України - це комплексний стратегічний документ, який визначає пріоритети послідовної морської політики України на довгострокову перспективу. Нова доктрина є виконанням указу президента Петра Порошенка і рішення РНБО щодо захисту національних інтересів на півдні і сході України, в Чорному і Азовському морях, і Керченській протоці. Змінюється ситуація на морі - змінює і Україна свою політику. Чим сильнішим є тиск, тим сильніше спротив. Як третій закон Ньютона», - написав міністр.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...