Дати відсіч Росії: НАТО витратить 3 млрд євро на супутники та кіберзахист, - ЗМІ

Командування НАТО планує представити детальний план додаткових витрат на конференції в Оттаві у квітні, тоді й планується початок обговорення нових витрат на кібербезпеку.

Ілюстрація: infoprostir.com.uaНАТО планує протягом найближчих трьох років витратити 3 млрд євро для модернізації своїх супутників і комп'ютерних технологій з метою покращення захисту від кібератак, передають Патріоти України.

Таким чином в НАТО визнають необхідність покращити захист від хакерських атак та від іранських ракет, адже все частіше у конфліктах під атаки в першу чергу потрапляють комп'ютерні мережі.

За словами співрозмовника агенції, в Альянсі планують інвестувати 1,7 млрд євро в розвиток супутникового зв'язку для кращої підтримки військ і кораблів, розгорнутих в рамках НАТО, а також надання допомоги при використанні безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Наразі точно невідомо, чи збираються союзники по НАТО запустити новий військовий супутник чи розширити можливості наявних супутників США та союзників.

Пропозиції, для фінансування яких ще потрібне схвалення урядів країн НАТО, також передбачають витрату близько 800 млн євро на комп'ютерні системи, які покликані покращити управління протиповітряною та протиракетною обороною.

Планується, що 71 млн євро буде витрачено для поліпшення захисту від кібератак 32 основних штабів НАТО.

Ще 180 млн євро планується витратити на покращення безпеки польового зв'язку для солдатів Альянсу під час бойових дій.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...