"Дав новий привід": Екс-глава ЦРУ назвав Путіна "найбільшим подарунком" для НАТО

За словами Девіда Петреуса, завдяки політиці президента Росії США багато в чому залишилися опорою для багатьох світових країн.

Девід Петреус. Фото: ЕРА.

Президент Росії Володимир Путін став "найбільшим подарунком" для НАТО з часів закінчення холодної війни, заявив колишній глава ЦРУ Девід Петреус 9 січня на конференції Raisina Dialogue в Індії. Трансляцію заходу ведуть на каналі ORF в YouTube, передають Патріоти України.

Петреус підкреслив, що прихід Путіна до влади дав НАТО "новий привід жити". За словами екс-глави ЦРУ, завдяки політиці президента Росії США багато в чому залишилися опорою для багатьох світових країн. Колишній керівник ЦРУ відповів "так" на запитання, чи дадуть США відсіч "новому геополітичному порядку".

Петреус також закликав світ стежити за твітами президента США Дональда Трампа, які, за його словами, є "нефільтрованими, відредагованими висловами командувача і керівника все ще великої світової наддержави". Екс-глава ЦРУ підкреслив, що США роблять для НАТО набагато більше, ніж інші члени Альянсу.

Девід Петреус очолював Центральне Командування Збройних сил США з 2008-го до 2010 року і був директором ЦРУ у 2011–2012 роках. У 2015 році він говорив, що країнам Заходу пора надати Україні новітнє оборонне озброєння.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...