"Давайте дискутувати": Путін "замахнувся" на Львів і Німеччину, говорячи про перегляд підсумків Другої світової

Глава Кремля зробив чергову заяву про історичний "переділ" земель.

Володимир Путін. Фото

Перегляд підсумків Другої світової війни означає "розкриття скриньки Пандори".Про це заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю міжнародному інформаційному холдингу Bloomberg, повідомляють Патріоти України.

"Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, давайте спробуємо подискутувати на цю тему. Але тоді треба дискутувати не щодо Калінінграду, а в цілому щодо східних земель Німеччини, щодо Львова, який був частиною Польщі, і так далі, і так далі. Там є й Угорщина, є і Румунія. Якщо комусь хочеться розкрити цей ящик Пандори і почати з ним працювати, - будь ласка, прапор в руки, починайте", - сказав він.

Говорячи про розбіжності з Японією через Курильських островів, Путін зазначив, що "японське питання виникло як результат Другої світової війни і закріплене у міжнародних документах, пов'язаних з результатами Другої світової війни". Відповідаючи на репліку інтерв'юера про те, що в 2004 році Росія передала Китаю острів Тарабаров, президент РФ наголосив, що ця територія відійшла КНР унаслідок переговорів, які тривали "протягом 40 років", і це питання не пов'язане з підсумками Другої світової війни.

"Частина території остаточно закріплена за Росією, частина території остаточно закріплена за Китайською Народною Республікою. Хочу наголосити, що це стало можливим виключно - це дуже важливо - на тлі дуже високого рівня довіри, яка склалася до того моменту між Росією і Китаєм. І якщо ми досягнемо такого ж високого рівня довіри з Японією, то і тут ми можемо знайти якісь компроміси", - сказав глава російської держави.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...