Давній друг: Трамп пов'язаний з Росією вже 30 років - Financial Times

Перші свідчення співпраці Трампа з Росією FT знаходить ще в радянські часи, коли в 1986 році Трамп вперше прилетів до Москви, щоб обговорити проект будівництва готелю Trump Tower в Росії з послом СРСР Юрієм Дубініним.

Дональд Трамп. Фото:www.interfax.ru

Кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки від республіканців Дональд Трамп пов'язаний з Росією вже 30 років. Про це йдеться в статті Financial Times, текст якої наводить РБК, зазначають Патріоти України.

"Перші свідчення співпраці Трампа з Росією FT знаходить ще в радянські часи, коли в 1986 році Трамп вперше прилетів до Москви, щоб обговорити проект будівництва готелю Trump Tower в Росії з послом СРСР Юрієм Дубініним. Коли стало зрозуміло, що цей проект не буде реалізований, Трамп запросив Горбачова з дружиною відвідати Trump Tower в Нью-Йорку. Цей візит також не відбувся", - пише ЗМІ.

Трамп не залишив надії встановити "зв'язки з Росією" і в єльцинську епоху. Газета пише, що в 1997 році Трамп клопотав про встановлення гігантської статуї Христофора Колумба роботи Зураба Церетелі на річці Гудзон. Ця статуя, подарунок уряду Росії США, була врешті-решт встановлена в Пуерто-Ріко - після того, як кілька міст США відмовилися прийняти її.

Серед ділових партнерів Трампа, пов'язаних з Росією, FT згадує нью-йоркського девелопера Тевфіка Аріфа, уродженця СРСР. Йому належить Bayrock, будівельна компанія, спільно з якою він потім укладав угоди по всьому світу. Найвідомішим спільним проектом Трампа і Аріфа став 46-поверховий готель-кондомініум Trump SoHo. Згідно з розслідуванням газети, Трамп став співпрацювати з підприємцем після того, як низка корпоративних банкрутств обмежила його доступ на ринок капіталу.

Вивчивши документи, журналісти прийшли до висновку, що протягом 2000-х покупці з Росії придбали нерухомість, пов'язану з Трампом, на сотні мільйонів доларів. При цьому Trump Organization не погоджувалася з тим, що росіяни витратили на девелоперські проекти компанії більше, ніж представники інших країн.

Крім того, Трампу і його партнерам належав бренд 24K Super Premium Vodka. На виставці Millionaire Fair в Москві в 2007 році була представлена пляшка, прикрашена 24-каратним золотом. Пізніше мільярдер відмовився від проекту.

Найбільша угода, укладена Трампом з громадянином Росії, відбулася в 2008 році, коли Дмитро Риболовлєв, мільярдер, який заробив статок на добривах, купив особняк магната за $95 млн. Коментуючи цю угоду раніше, Трамп сказав, що "він просто виявився з Росії", і заперечував, що зустрічався з олігархом.

Ще одна відома угода, укладена з росіянами, стосується конкурсу краси "Міс Всесвіт", права на який належать американському мільярдерові. Московський мільярдер Арас Агаларов уклав з фірмою Трампа контракт на $14 млн, щоб провести цей захід у Москві.

Finanсial Times також пише, що в зв'язках з Росією були помічені кілька колишніх політичних радників Трампа. Серед них колишній керівник виборчої кампанії Трампа Пол Манафорт, який покинув свій пост в серпні 2016 року. Пол Манафорт був раніше одним з консультантів колишнього президента України Віктора Януковича.

Картер Пейдж, колишній радник із зовнішньої політики Трампа, раніше був радником компанії "Газпром". Річард Берт, колишній посол США в Німеччині, який, як пише FT, брав участь в розробці зовнішньополітичної стратегії Трампа в квітні, одночасно займався лобіюванням інтересів Росії, пов'язаних з поставками російського газу в Європу.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...