"Давно їх не було і от знову прислали": Волонтер назвав причину вибухів у окупованому Донецьку

Перед Новим Роком в ОРДЛО заїхали російські фахівці групи інформаційно-психологічних операцій.

За допомогою вибухів могли хотіти залякати як мирне населення, так і ватажків "ДНР". Фото: соцмережі.

На територію ОРДЛО зайшли російські фахівці групи інформаційно-психологічних операцій, які проводять роботу з дискредитації українських військових перед важливими міжнародними подіями. Вибухи в Донецьку – це їхніх рук справа. Про це повідомив волонтер, ветеран АТО Мирослав Гай. Він упевнений, що вибухи не є результатами роботи українських спецслужб, передають Патріоти України.

"Перед Новим Роком в ОРДЛО заїхали російські фахівці групи інформаційно-психологічних операцій, їх давно не було. Швидше за все, вони проводять відповідну роботу для дискредитації України напередодні великих міжнародних подій. Зокрема, на засідання Генасамблеї ООН летить Петро Порошенко, проти Росії знову збираються ввести санкції. Отже, це спроба дискредитації і створення відповідного шуму для звинувачення ЗСУ", – каже він.

"Не буває жодних розбирань без пошкоджень. Завжди є або поранені, якщо невдалий замах, або загиблі, особливо, якщо вибухи відбувалися в різних районах міста", – пояснив волонтер безглуздість припущень про розбірки між злочинними угрупованнями всередині "ДНР".

Ще одним варіантом, для чого це було потрібно окупантам, як вважає Гай, – залякати місцеве населення. "Це могли бути провокаційні дії з боку ОРДЛО, щоб перевищити загрозу, залякати населення, щоб його тримати в напрузі, або налякати тих самих ватажків, щоб виконували свої зобов'язання", – сказав він.

Джерело: Обозреватель

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....