Давно пора: Порошенко пропонує припинити вантажне сполучення та торгівлю з окупованим Кримом

З цього приводу глава держави вже написав звернення до Кабінету міністрів.

Порошенко доручив кабміну вивчити питання припинення торгівлі та вантажного сполучення з окупованим Кримом. Фото:http://www.president.gov.ua/

Президент наголошує, що одним із пріоритетних завдань органів державної влади на сьогодні є визначення моделі подальших відносин України з тимчасово окупованою територією Криму. Тому Петро Порошенко пропонує уряду розглянути питання припинення вантажного транспортного сполучення і припинення товарообігу з Кримом.Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу глави держави.

Зокрема, президент звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з листом, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим (в обидва напрями) та підготовки проекту відповідного рішення.

Порошенко у листі від 4 листопада також пропонує до прийняття урядом зазначеного рішення забезпечити тимчасове припинення вантажного автомобільного і залізничного сполучення з тимчасово окупованою територією в обидва напрями.

"Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму.

Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією", – аргументує у листі глава держави необхідність припинення вантажного транспортного сполучення з АРК.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...