Декілька людей в Україні перетворили країну на банкомат, - посол ЄС

За словами Хюґа Мінґареллі, Євросоюз і надалі допомагатиме Україні у становленні демократичних інститутів і в боротьбі з корупцією.

 Хюґ Мінґареллі. Фото: InfoResist.

Україну декілька людей завдяки корупції перетворили на банкомат. Про це заявив посол ЄС Хюґ Мінґареллі під час свого візиту до Львова, йдеться у статті поширеній представництвом ЄС в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну на банкомат. Великою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії та ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашою владою", – наголосив Мінґареллі.

Мінґареллі підкреслив, що корупція в Україні непокоїть потенційних інвесторів набагато більше, ніж війна. За його словами, Україна має всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством, що ґрунтується на ефективній соціальній ринковій економіці.

"Але у вас є кілька перепон … війна, яка має величезний негативний вплив на суспільство та економіку. Тому першочергова мета ЄС допомогти вам захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність вашої країни", – зазначив він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...