Декілька людей в Україні перетворили країну на банкомат, - посол ЄС

За словами Хюґа Мінґареллі, Євросоюз і надалі допомагатиме Україні у становленні демократичних інститутів і в боротьбі з корупцією.

 Хюґ Мінґареллі. Фото: InfoResist.

Україну декілька людей завдяки корупції перетворили на банкомат. Про це заявив посол ЄС Хюґ Мінґареллі під час свого візиту до Львова, йдеться у статті поширеній представництвом ЄС в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну на банкомат. Великою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії та ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашою владою", – наголосив Мінґареллі.

Мінґареллі підкреслив, що корупція в Україні непокоїть потенційних інвесторів набагато більше, ніж війна. За його словами, Україна має всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством, що ґрунтується на ефективній соціальній ринковій економіці.

"Але у вас є кілька перепон … війна, яка має величезний негативний вплив на суспільство та економіку. Тому першочергова мета ЄС допомогти вам захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність вашої країни", – зазначив він.

Ближче неможливо? Селезньов пояснив, чому фортифікації на Харківщині звели аж за 8-10 км від кордону.

четвер, 16 травень 2024, 8:45

У Харківській області першу лінію фортифікацій збудували на відстані 8-10 кілометрів від кордону з Росією, бо ближче зробити це неможливо. Наша будівельна техніка знищувалася б армією РФ. Про це OBOZ.Talk розповів військовий експерт Владислав Селезньов...

США погрожують австрійським власникам знищити Raiffeisen Bank International, якщо той продовжуватиме свій бізнес на крові з Росією, - ЗМІ

четвер, 16 травень 2024, 8:05

Відлучення від операцій з американською валютою не зможе пережити жодна міжнародна фінансова установа. Як то Raiffeisen, чи більш скромного і живучого OTP Bank (угорцям також варто приготуватись до "листів щастя" з Вашингтона). Raiffeisen може опинитис...