Демократичний поступ: Колишнього президента Бразилії заарештували за звинуваченням у корупції

Мішел Темер поступився посадою президента Жаіру Болсонару 1 січня 2019 року. Перед цим його в третій раз звинуватили у хабарництві та відмиванні грошей.

Мішел Темер. Фото: Рейтерс.

Колишнього президента Бразилії Мішела Темера заарештували в Ріо-де-Жанейро, передають Патріоти України.

Це пов'язано з розслідуванням корупційного скандалу, який ведеться щодо екс-лідера. Сам він усі звинувачення відкидає. Інших подробиць поки не наводиться.
Темер поступився посадою президента Жаіру Болсонару 1 січня 2019 року. Перед цим його в третій раз звинуватили у хабарництві та відмиванні грошей. Зазначалося, що він міг постати перед судом, будучи діючим главою держави, тільки якщо б це схвалила нижня палата Національного конгресу.

У грудні 2018 року Reuters писало, що Темера, швидше за все, постане перед судом відразу після відходу з посади. У 2017 році Темера звинуватили в перешкоджанні правосуддю і рекеті. Це стало другим набором кримінальних звинувачень, пред'явлених президенту на підставі заяви про визнання провини власниками найбільшого в світі м'ясопереробного концерну JBS SA. Вони звинуватили його у хабарництві в обмін на політичну підтримку і в змові з метою купити мовчання свідка. Про перші звинувачення в хабарництві на адресу Темера стало відомо в липні 2017-го.

Більшість корупційних схем, які розслідуються щодо провідних політиків Бразилії, пов'язані з відкатами в обмін на контракти державних підприємств або дешеві кредити від державного банку розвитку країни.
Джерело: ВВС

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...