Деофшоризація в Україні: По кому вдарить одноразове декларування, - нардеп

У декларуванні будуть задіяні громадяни, які мають кошти понад мільйон гривень.

СкріншотОдноразове декларування, яке планується ввести в Україні, як один з кроків на шляху до деофшоризації, торкнеться лише громадян, які мають кошти понад мільйон гривень. Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявила народний депутат України (БПП), глава комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна? повідомляють Патріоти України.

"У заході будуть задіяні громадяни, які мають кошти понад мільйон гривень. Тобто, якщо людина не подає декларацію, за замовчуванням це означає, що її накопичення не перевищують 1 млн грн. Коли запрацює метод контролю витрат і люди будуть здійснювати великі покупки, то в податковій зрозуміють - за основу можливих витрат громадянина прийнятий якийсь накопичений 1 млн грн", - заявила вона.

За її словами, у випадку з фінопераціями пов'язаними з купівлею-продажем на великі суми проблем виникнути не повинно, оскільки, "такі операції проходять офіційно, і всі транзакції видно. Тому щодо таких фіноперацій немає питань". Южаніна зазначила, що з приводу цього питання звернулася до зарубіжного досвіду - зокрема спілкувалася з представниками парламентського податкового комітету і Мінфіну Італії.

"У 2015-му така кампанія в Італії проходила в 10-й раз. Причому кожна акція ефективна. Так, у минулому році італійцям вдалося повернути в країну близько 2 млрд євро", - розповіла вона.

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...