Державу цікавить лише сам процес?– Держприкордонслужба доповіла, що набудували горе-розпорядники «Європейського валу» Яценюка

Через численні затримки сотні мільйонів гривень зарито в землю без особливої користі. Адже такими темпами «лінія Яценюка» ризикує не постати у закінченому вигляді до кінця днів її засновника.

Обсяг робіт виконаний на 422,8 млн грн, що становить 10,5%. Терміни завершення наразіспропонується змістити з 2017 на 2020, повідомляють Патріоти України з посиланням на повідомлення Держприкордонслужби та РБК-Україна.

"Відповідно до Плану заходів, загальна сума коштів Державної прикордонної служби України становить 4 019,5 млн грн. У цей час обсяг робіт виконаний на 422,8 млн грн, що становить 10,5%", - повідомили в відомстві .

У 2016 році відповідно до закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" на проект "Стіна" заплановано виділення 200 млн гривень.

"У зв'язку з обмеженим фінансуванням був оброблений проект розпорядження про внесення змін до розпорядження Кабміну № 439-р "Про затвердження плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим", яким передбачається завершення робіт по проекту в 2020 році", - повідомили в прикордонній службі.

Нагадаємо, що екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв про те, що реалiзацiя проекту облаштування державного кордону з Росiйською Федерацiєю потрiбна для отримання безвiзового режиму з Європейським Союзом.

3 2014 року вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна запускає проект під назвою "Стіна" для зміцнення кордону з Росією. "Це будівництво кордону між Україною і Російською Федерацією", - сказав тоді Яценюк.

12 вересня 2014 року Кабмін виділив на будівництво "Стіни" $100 млн. Чому кошти не були освоєні належним чином, залишається питати у того ж самого Яценюка.

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...