Десяток з "підмоченою" репутацією: Названо переможців конкурсу на посади до Верховного суду (фото)

До прикладу, судді Наталія Волковицька та Ігор Бенедисюк затверджували схему Татькова-Ємельянова. Це судді часів Януковича, які незаконно втручались в автоматизований розподіл справ.

Вища рада правосуддя (ВРП) затвердила 69 переможців конкурсу до Верховного суду. Тепер цей результат має підписати президент. Однак Рада доброчесності заявила про 10 недоброчесних суддів у списку. З повним переліком кандидатів можна ознайомитися на сайті ВРП, передають Патріоти України.

Недоброчесні судді у списку переможців

Всього у затвердженому списку переможців конкурсу є 10 кандидатів щодо яких Громадська рада доброчесності має сумніви. До прикладу, судді Наталія Волковицька та Ігор Бенедисюк затверджували схему Татькова-Ємельянова. Це судді часів Януковича, які незаконно втручались в автоматизований розподіл справ.

Наталія Волковицька. Фото: 24 канал.

Що відомо про схему Татькова-Ємельянова?

Тандем Віктора Татькова та Артура Ємельянова сформувався давно. На початку 2000 років Ємельянов був суддею і замголови Господарського суду Донецької області, а Татьков – головою Донецького апеляційного господарського. У суддів виникли спільні інтереси, в їх дружин з'явився спільний бізнес.

Їх підозрюють у втручанні в систему авторозподілу справ і тиск на суддів для прийняття потрібних рішень. Компанії, які втратили майно і визнані потерпілими, заявили цивільні позови на 535 мільйонів гривень.

Зокрема Ігор Бенедисюк не може чітко пояснити чи позбувся російського громадянства. Каже, свого часу працював суддею в Росії з українським, що неможливо за законодавством північного сусіда. А ще Бенедисюк отримав від Петра Порошенка нагородну зброю, хоча це і заборонено законом.

Ігор Бенедисюк.

Ще одна членкиня Вищої Ради правосуддя – Тетяна Малашенкова – тісно пов'язана з Петром Порошенком. Працювала юристом в одній з його компаній.

Тетяна Малашенкова.

Серед них є суддя наближений до одіозного політика Сергія Ківалова. Це син кума Ківалова – Максим Тітов. Він одночасно закрив понад 20 справ про нетверезе водіння. Просто чекав поки спливуть терміни давності справи. Це і насторожило Громадську раду.

За наполяганням громадськості Тітов мав бути люстрований одразу після Майдану, бо засуджував автомайнанівців за поїздки до Межигір'я. Суддя запевнив, що водії переконували, що не беруть участь в масових протестах.

Максим Тітов.

У ВРП, де мають стежити, щоб призначення кандидата не шкодило загальній репутації суддівської гілки влади, ці застереження щодо кандидатів порушеннями не визнали. А от призначення ще одного родича Ківалова, а саме його племінника – Сергія Могила – Вища рада правосуддя відклала Саме Ківалов і допоміг йому свого часу отримати суддівську мантію.

Сергій Могила.

Джерело: 24 канал

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...