Для бізнесу важливо: Порошенко підписав закон "маски-шоу стоп 2"

31 жовтня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками українського бізнесу підписав закон №8490 під умовною назвою "маски-шоу стоп 2", повідомляють Патріоти України.

"Закон під умовною назвою "маски-шоу стоп 2", який спрощує притягнення до відповідальності слідчого, прокурора, правоохоронця, що ухвалили незаконні рішення під час розслідування кримінального провадження, які потім скасував суд. Простіше кажучи – від сьогодні за неправомірне переслідування бізнесу винні будуть відповідати персонально, зокрема і матеріально", – сказав Порошенко.

аконопроект №8490 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування" розробило Міністерство юстиції.

У вересні його ухвалила Верховна Рада і передала на підпис президенту. Цей законопроект входить до другого пакета законопроектів щодо посилення захисту бізнесу в межах так званої ініціативи "маски-шоу стоп", пояснював "Укрінформ". До неї також входить норма законодавства про обов'язкову звуко- і відеофіксацію обшуку (закон "маски-шоу стоп"), яка набула чинності 7 грудня 2017 року.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...