​Для кого Майдан став бездонною годівницею підпали під «сокиру» НАБУ: Саакашвілі розповів, хто збагачується на «регіональних схемах» Одеського припортового заводу

Щоб стати дійсно цивілізованим суспільством, Україна має гідно відплатити тим, хто намагається жити по-старому, покалявшись десяткам мільйонів співгромадян жити по-новому.

По кому подзвін?

Чиновники з Одеського припортового заводу, яких затримало НАБУ, передавали гроші депутатській групі Мартиненка-Іванчука. Про це у четвер під час брифінгу заявив губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі, зазначають Патріоти України.

Саакашвілі повідомив, що голова наглядової ради ОПЗ Сергій Перелома був заступником правління "Нафтогазу".

"Він був назначений сюди особистим розпорядженням прем'єр-міністра Яценюка. Він був бізнес-партнером Мартиненка (Миколи –ред.) і Жванії (Давида – ред.). Він би не зміг провести цю комбінацію з газом, якби одночасно не працював у відомстві пов'язаному із нафтою і газом, і одночасно не був би головою наглядової ради ОПЗ", - розповів Саакашвілі.

"Тобто наперед ті хто його призначав, прекрасно знали, для чого його сюди присилали", - заявив Саакашвілі.

За його словами, ці двоє затримані "взагалі ніхто, просто підставні особи".

"Ці всі доходи (зі схем в ОПЗ. – ред.) йшли у парламентську групу Іванчука і Мартиненка. І однозначно це все було зв'язано з прем'єр-міністром Яценюком", - сказав він.

"Яценюк, коли він йшов у відставку, заручився гарантіями. Йому назначили заступника генпрокурора і одночасно Авакова залишили міністром внутрішніх справ як гарантію того, що Яценюка ніхто не чіпатиме", - розповів Саакашвілі.

Як відомо, у четвер у справі про розтрату коштів "Одеського припортового заводу" затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова.

В НАБУ "Українській правді" повідомили, що обидва чиновники наразі перебувають у СІЗО, де, згідно законодавства, проведуть 72 години.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

понеділок, 6 травень 2024, 18:30

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України. "З великим...