Для "обкатки" боєм: Порошенко заявив про готовність відправити бійців Нацгвардії на передову

Військові повинні нести службу і в таких умовах, переконаний Президент..

Петро Порошенко. Фото: ЖЖ

Президент України Петро Порошенко обговорить з міністром оборони Степаном Полтораком, начальником Генштабу Збройних сил Віктором Муженком та командувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим можливість "обкатки боєм" у зоні проведення антитерористичної операції бригади швидкого реагування Нацгвардії.

Про це Глава держави повідомив сьогодні під час виступу у навчальному центрі Нацгвардії на Київщині, передають Патріоти України.

"Незважаючи на те, що Нацгвардія, відповідно до закону, має інші завдання, найближчим часом за моїм дорученням буде проведена нарада за участі міністра оборони, начальника Генштабу, командувача Нацгвардії", - заявив він.

За словами Президента, українські військові повинні пройти випробування у військових умовах, незважаючи на те, що Україна прагне дотримуватися мирного сценарію на Донбасі.

"Ми зробимо можливість для того, щоб бійці Нацгвардії пройшли, якщо так би мовити, "обкатку боєм", щоб вони відчули, що означає бути "на передку", щоб не "кланяться» пулям. Я думаю, що ми знайдемо таку можливість, незважаючи на те, що ми залишаємося прихильником мирного розвитку подій", - зауважив Глава держави.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...