"Для того, щоб перемогти": Портников викрив підступний план Путіна на зустрічі з Меркель

"Після зустрічі федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна у Москві знову заговорили про можливість проведення саміту глав держав "нормандського формату" і навіть назвали місце такої зустрічі - Париж", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Не здивуюся, якщо після такого повідомлення помічника президента Росії Юрія Ушакова почнуть говорити про те, що зустріч Меркель і Путіна реанімувала "нормандський формат" на найвищому рівні і відправка миротворців на Донбас - це вже не пропозиція Заходу і України, а реальність, з якою змушена рахуватися Росія.

Але всі ці припущення мають сенс, тільки якщо погодитися з ідеєю, що президент Росії Володимир Путін хоче піти з Донбасу, що окуповані території для нього - це тягар. Так можуть думати і Меркель, і Макрон, і Порошенко. І шукати варіанти, які дадуть можливість агресору піти з окупованих територій і зберегти обличчя.

Але це - помилкова оцінка. Донбас для Путіна - не тягар, а пастка, за допомогою якої він намагається дестабілізувати нашу країну. Ніяких миротворців, які могли б замінити окупаційну владу, він допускати на Донбас не збирається. Тягар для Путіна - саме існування України і єдність Європейського Союзу. І його пропозиції, як правило, спрямовані на вирішення саме цих проблем.

Давайте подивимося на реальні результати поїздки до Німеччини. Для Меркель це поки що обіцянка російського президента взяти участь в саміті «нормандського формату». Для Путіна - перший з 2014 року візит до Німеччини і нахабний ультиматум, який російський президент висунув ЄС. Європейці, які виступали за відсторонення від влади кривавого сирійського диктатора Башара Асада, мають брати участь у відновленні зруйнованої Асадом і його російськими та іранськими союзниками інфраструктури Сирії. Тобто Путін - бомбить, а європейці дають гроші на відновлення.

І Меркель уважно вислуховує всю цю маячню кремлівського людожера! Тому що розраховує, що під час спілкування Путін одужає. А Путін здоровий, просто Меркель для нього - ворог. Він зустрічається з нею тільки для того, щоб перемогти, а не для того, щоб піти на поступки".

Джерело: Еспресо.ТV

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...