Для захисту репутації, котру оцінила в одну гривню: Надія Савченко подала позов проти Військової прокуратури

Заарештованій нардепці не сподобалось порівняння з армійцями РФ.

Народний депутат Надія Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів, подала позов проти Головної військової прокуратури про захист честі, гідності та ділової репутації. Відповідний документ зареєстрований в Єдиному реєстрі судових рішень, передає ТАСС, зазначають Патріоти України.

Савченко просить суд визнати інформацію такою, що не відповідає дійсності і порушує право на недоторканність ділової репутації, яка була поширена в ході судового засідання 23 березня, коли був санкціонований її арешт на два місяці. Серед позовних вимог екс-депутата – публікація прокуратурою спростування цих заяв. Крім того, Савченко просить стягнути з відповідача моральну шкоду в розмірі 1 гривні. Розглядатиме позов Солом'янський районний суд Києва.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що завершилося досудове розслідування по керівнику "Офіцерського корпусу" Володимиру Рубану і нардепу Надії Савченко, яких підозрюють у підготовці терактів у Києві. За його словами, всі необхідні для передачі справи в суд докази зібрані. Генпрокурор наполягає на максимальному терміні покарання для Савченко. Справа до суду можуть передати вже в цьому місяці.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...