"Дымит, как Кузя": У мережі висміяли бойовий корабель Росії у Чорному морі (фото)

Вранці 9 січня в Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець "Сєвєроморськ".

Російський есмінець. Фото: соцмережі.

У середу, 9 січня, в акваторію Чорного моря увійшов бойовий корабель Північного флоту Російської Федерації, передають Патріоти України.

За даними експерта благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Андрія Клименка, корабель належить до класу есмінець. "Вранці 9 січня в Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець "Сєвєроморськ" (619), проект "Фрегат", за класифікацією НАТО - Udaloy", – повідомив він.

Клименко зазначив, що вперше з анексії Криму військовий корабель такого класу з'явився в морі. "В Чорне море вперше за час окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, який відносять до основної ударної сили ВМФ РФ в дальній морській зоні", - підкреслив експерт.

Додамо, що користувачі мережі активно коментували пост Клименко. У коментарях вказувалося, що даний корабель РФ старий і швидше за все направляється на ремонт. "До цього він (корабель – ред.) був у складі Середземноморського угруповання. Швидше за все його візит до нас більш вимушений, ніж плановий", "35 років залізу. Ха, до цього носив назву "Сімферополь","Металобрухт","Димить слабенько","На ремонт прийшов", – писали в мережі.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...