До питання про держзраду: Луценко розповів подробиці розслідування у справах Януковича та Майдану (відео)

В Україну на поточному тижні має прибути делегація Міжнародного кримінального суду, куди можуть передати справи Майдану за погодженням з адвокатами Небесної сотні.

Юрій Луценко. Фото:http://112.ua/

Військова прокуратура заявляє про високий ступінь готовності передати епізоди у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича в суд. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Моя стратегія така. Ми повинні представити до кінця цього року велику справу про державну зраду, ст. 111 КК, створене Януковичем організоване злочинне угруповання, ст. 255 КК. Вона буде включати в себе епізоди: узурпація влади, доведення до недієздатності ЗСУ, розвал СБУ, знищення інформаційної безпеки України, нанесення великої шкоди економічній безпеці України, перехід на бік ворога, що призвело до втрати територіальної цілісності, суверенітету України. Більшість з цих епізодів - це робота Військової прокуратури. Керівництво груп доповідає мені про високий ступінь готовності матеріалів до передачі в суд", - заявив Луценко.

Він також додав, що делегація МКС, куди можуть бути передані справи Майдану, прибуде в Україну на поточному тижні.

"Я очікую від Сергія Горбатюка і понад 100 його підлеглих прогресу в цих справах і не виключаю, що ці справи можуть бути, за погодженням з адвокатами героїв Небесної сотні, передані в Міжнародний кримінальний суд, делегація якого прибуде в Україну буквально на цьому тижні", - заявив Луценко.

При цьому він зазначив, що Горбатюк хоче розслідувати справи Майдану ще 2-3 роки. Також Луценко додав, що нове керівництво ГПУ очолить підлеглий Горбатюка Дмитро Басов.

"Підопічного Горбатюка Басова відрядили очолити цей окремий підрозділ для передачі "великої справи Януковича", - заявив Луценко.

Росія планувала закінчити війну до 9 травня: Мусієнко розповів про стратегію ворога

середа, 1 травень 2024, 6:56

Росія планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США. Таку думку в ефірі телемарафону висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України....

Втраті Очеретиного можна було запобігти? Експерт пояснив, що завадило ЗСУ тримати оборону

середа, 1 травень 2024, 6:50

Українські військові могли б тримати оборону не один місяць поспіль в Очеретиному, проте відбулися події, яких буде потребувати серйозне розслідування. Про це в ефірі “Еспресо” розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олексан...