До Трампа на молитву: Стало відомо, хто з українських нардепів вирушив на сніданок з президентом США

Фото: uznayvse.ru

8 лютого у Вашингтоні відбувається так званий молитовний сніданок за участю президента США Дональда Трампа. На захід вже традиційно відправилось чимало українських нардепів, повідомляють Патріоти України.

У середу 7 лютого через відсутність депутатів у залі пленарне засідання Верховної Ради закрили вже через півтори години після початку.

У четвер представники різних фракцій підтвердили журналістам у Раді, що чимало нардепів в розпал пленарного тижня відправились у США, що взяти участь у молитовному сніданку.

Зокрема, у Вашингтон полетіли лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов та лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак уточнив, що від їхньої політсили взяти участь у молитовному сніданку відправилось троє нардепів – Павло Унгурян, Антон Геращенко та Олег Кришин.

Співголова "Опоблоку" Юрій Бойко запевнив, що від їхньої політсили "ніхто не полетів". У "Самопомочі" також уточнили, що ніхто з представників їхньої фракції не братиме участь у молитовному сніданку у США.

За словами лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, у Вашингтон полетіло понад півсотні українських нардепів.

"Вчора достроково закрилося засідання парламенту через те, що більше 50 депутатів полетіли на молитовний сніданок в Америку", – сказав Ляшко під час пленарного засідання у четвер.

Що таке "Молитовний сніданок"? Молитовний сніданок з президентом США має підкреслено духовний, а не політичний характер. Щороку цей захід збирає до 3,5 тисяч гостей. Окрім політиків, його відвідують лідери релігійних конфесій та громадські діячі з понад 100 країн світу. Списки учасників не публікують заздалегідь з міркувань безпеки і постфактум через аполітичність заходу.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...