"Добрый день. Я из Москвы. Что сейчас происходит в Дебальцево?": Російському журналісту розповіли про "освободителей"

​Дебальцеве було захоплено всупереч «перемир’ю» російсько-«гібридними» військами взимку 2015 року, після важких боїв. Населений пункт перетворився в руїни, окупанти не збираються відновлювати місто. Але зате намагаються приховати сліди своїх злочинів.

Замість обіцяного Кремлем повного відновлення зруйнованих російськими загарбниками будівель вцілілі мешканці Дебальцевого отримали в кращому випадку косметичний ремонт і гуманітарку від "Червоного Хреста". Реально ж чимало дебальчан живуть тепер в аварійних будинках, які можуть впасти будь-якого моменту, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Дебальцеве Онлайн". Через тепер переважно російську соцмережу "ВКонтакте", з жителями міста шукав контакту російський журналіст.

Схоже планували зняти пропагандистський сюжет або написати статтю про "солодкого життя" городян, "звільнених від хунти". Але москвич нарвався на різку відповідь. Скріншот листування потрапив у Мережу. Відповідаючи на питання про те, як сьогодні живе Дебальцеве, городянин повідомив, що тепер там залишилося тільки 20% населення від довоєнного рівня. А РФ подекуди оплатила косметичний ремонт важливих для неї інфраструктурних об'єктів.

Відповідаючи на те, чи обстрілюють населений пункт, дебальцівець вказав, що після захоплення міста РФ сюди не прилетів жоден снаряд. На цьому розмова, схоже, урвався. Не отримавши бажаного, росіянин втратив інтерес. Адже про військові злочини власного уряду в Москві писати і знімати телепередачі не прийнято. День, коли місто накрило вогнем з боку гібридної армії, тут називають "Кривавим хрещенням".

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...