Добрий знак перед томосом: ​У Стамбулі розпочалася зустріч президентів України та Туреччини

Турецька влада не перешкоджає канонічному процесу, не зважаючи на всі намагання Москви

У Стамбулі розпочалася зустріч президента України Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Укрінформ». Президент України з дружиною Мариною Порошенко перебуває з візитом у Туреччині з нагоди підписання та вручення Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Після зустрічі з Ердоганом Порошенко відвідає Вселенський патріархат, де відбудеться церемонія підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

Після цього відбудеться зустріч президента України Петра Порошенка, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, членів української делегації зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

"Для мене велика честь разом з новообраним предстоятелем Православної Церкви України, Митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм відбути до Стамбула, де завтра відбудеться довгоочікувана подія.

Їдемо до Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія зі словами щирої вдячності від всього Українського народу за історичне рішення про надання Томосу Автокефальній Помісній Православній Церкві України.

Відкривається нова ера в історії світового православ’я. Молимося за мир та єднання. Адже в єдності сила нашого народу. Єдність – це те, що забезпечить нам перемогу!", - написав голова держави вранці 5 січня у ФБ.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...