Добити агресора: У Bloomberg назвали збитки російської економіки від санкцій

За чотири роки санкцій США і ЄС російська економіка впала на 6% порівняно з показниками, що могли бути без обмежувальних заходів. Про це свідчать результати дослідження Bloomberg Economics, повідомляють Патріоти України.

Окрім санкцій, що є основним чинником спаду, такі цифри пояснюють падінням цін на нафту. Також дослідження показало, що нинішній ВВП Росії виявився на 10% менше, ніж прогнозувалося наприкінці 2013 року, до запровадження санкцій проти РФ. Уповільненню зростання могли сприяти такі фактори, як політика таргетування інфляції і розпродаж активів на ринках, що розвиваються.

Отримані дані показують, що каральні заходи мали вплив на Росію, але не викликали того шоку, що міг би чекати інші країни, оскільки російська фінансова влада проводить політику накопичення резервів для стабілізації економіки. Кремль стверджує, що санкції не вплинули на його зовнішню політику.

Як відомо, в ході зусиль з примушування РФ припинити її агресію у Східній Європі, зокрема порушення територіальної цілісності і суверенітету України, Європейський союз та інші країни з 2014 року запровадили низку санкцій проти Росії.

У липні цього року ЄС продовжив економічні санкції проти РФ до 31 січня 2019 року, а у вересні - термін дії візової заборони та замороження активів політиків з Росії і сепаратистів у Криму та на Донбасі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...