"Домашнє завдання" виконано: Україна отримає безвізовий режим до літа, - Лінас Лінкявічюс

"Як на мене, немає ні моральних, ні законних підстав для зупинки чи ускладнення цього й без того складного процесу", - вважає литовський дипломат.

Лінас Лінкявічюс. Фото:www.mediaport.ua

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Україна виконала своє "домашнє завдання" для візової лібералізації.Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода, повідомляють Патріоти України.

"Коли ми говоримо про їхню "домашню роботу", конкретні завдання, які українці мали виконати, - вони зроблені та імплементовані. Тож які причини для перешкод? Як на мене, немає ні моральних, ні законних підстав для зупинки чи ускладнення цього й без того складного процесу", - сказав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Він зазначив, що Україні та Грузії було нелегко виконати всі вимоги ЄС для скасування віз, але вони це зробили.

"Тепер ми мусимо імплементувати те, що самі вирішили. Багато представників ЄС наголосили на цьому, тож, сподіваюся, цей процес пройде злагоджено. Ми не маємо зводити додаткових перешкод всередині цього шляху чи придумувати якісь нові правила. Це безкінечний процес, ніхто не є ідеальний, але ці держави здійснили те, чого від них вимагали. Тепер свою частку роботи маємо зробити ми, і, сподіваюся, до літа вони мають отримати безвізовий режим", - заявив він.

Відзначається, що в найближчим часом Європейська комісія передасть до Європейського парламенту пакет законодавчих актів про скасування віз для громадян України для короткострокових подорожей в країни "шенгену". На думку Лінкявічюса, заяви про численні перешкоди на шляху до скасування віз абстрактні.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...