Дональд Трамп може кардинально змінити ландшафт світової банківської індустрії, - Bloomberg

​До кінця року Базельський комітет повинен представити перероблений варіант міжнародних банківських стандартів, але з огляду на заяви Трампа з приводу регулювання фінансового сектора, від нього можна чекати їх повного ігнорування.

Дональд Трамп. Фото: ЕРА.

Обрання президентом США Дональда Трампа може дозволити банкам «заощадити мільярди», причому це стосується не тільки американських фінансових інститутів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До кінця поточного року Базельський комітет з банківського нагляду повинен представити перероблений варіант міжнародних стандартів щодо капіталу банків, оцінок ризиків і т. д. ( «Базель IV») - причому саме США досі виступали за посилення заходів захисту проти нової кризи, в той час як Європа і Японія прагнули до більш м'якого варіанту.

З огляду на заяви Трампа з приводу регулювання фінансового сектора, від нього можна чекати повного ігнорування нових правил Базельського комітету або затягування з їх застосуванням в США, і цьому прикладу може послідувати Європа.

«Я думаю, що навіть до приходу Трампа Базельські угоди передбачалося значно пом'якшити, - зазначає Сем Теодор з Scope Ratings.

- А тепер, з Трампом, як я думаю, все це стане більшою мірою символічним вправою. Пам'ять про кризу стає слабкішим, так що в наявності «всі інгредієнти для продовження відкату в області регулювання», - вказав Теодор.

Втім, якщо угода по «Базелю IV» буде досягнута до кінця року, то адміністрації Трампа, можливо, не вдасться вплинути на неї - саме в такому дусі висловився минулого тижня голова ради RBS Ховард Девіс. Однак процес її впровадження може затягнутися на роки.

"Трамп буде «впливати на процес не тільки через Казначейство, але також і через глав Управління валютного контролю та Федеральної корпорації страхування депозитів, і через віце-голову ФРС", - відзначає Карен Шоу Петру з Federal Financial Analytics.

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...