Дональд Трамп планує "урізати" повноваження директора національної розвідки

Обраний президент хоче скоротити центральний апарат ЦРУ, але збільшити число його співробітників по всьому світу.

Дональд Трамп. Фото: Корреспондент.

Обраний президентом США Дональд Трамп має намір обмежити повноваження директора національної розвідки. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Трамп є критиком американських спецслужб і скептично ставиться до висновків розвідувальної спільноти про те, що Росія стоїть за кібератаками з метою вплинути на результати президентських виборів в США.

За даними одного з джерел, ідею обмеження повноважень офісу директора національної розвідки Трампу запропонував екс-глава управління розвідки Пентагону генерал Майкл Флінн, якого майбутній президент вибрав на посаду радника з національної безпеки.

Офіс директора національної розвідки був створений в 2004 році з метою координації між різними відомствами після теракту 11 вересня.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 6 січня, має відбутися зустріч Трампа з керівниками американських розвідслужб для обговорення ситуації щодо причетності Росії до кібератаки на політичні інститути США під час президентських виборів.

Як стало відомо пізніше, в доповіді, яка буде представлена обраному президенту, містяться докази того, що Росія передала WikiLeaks викрадені хакерами матеріали Національного комітету Демократичної партії через третю сторону.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...