"Донбас повернути до складу України простіше. А умовою повернення Криму є лише знищення Росії як держави в існуючому режимі" - Тука

За словами заступника міністра, одним тільки прийняттям будь-яких законів ні Донбас, ні Крим Україні не повернути, це не більше ніж політиканство.

Георгій Тука. Фото:nv.ua

Території Донбасу, що знаходяться під окупацією російсько-терористичних військ, в доступному для огляду майбутньому можуть повернутися до складу України. У цьому впевнений екс-голова Луганської ВЦА, а нині заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

За його словами, першим кроком на цьому шляху стане зміщення керівників "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, на зміну яким прийдуть "голуби миру", які не мають ні крові на руках, ні стосунку до організації подій 2014 року , в результаті яких частина Донбасу виявилася непідконтрольна Києву.

З поверненням Криму, окупованого Росією, ситуація набагато складніша, сказав Тука.

"Якщо шлях повернення контролю на Донбасі я бачу і розумію, то шляхи повернення Криму, крім знищення Росії як держави в існуючому режимі, іншого шляху я сьогодні не бачу", - зазначив заступник міністра.

За його словами, одним тільки прийняттям будь-яких законів ні Донбас, ні Крим Україні не повернути, це не більше ніж політиканство.

"Лише покрокова компіляція дій. І документи, і підвищення боєздатності війська, і підвищення економічної та фінансової спроможності України, і посилення рівня громад, все це виключно в компіляції як пазли один до одного будуть складатися, тільки таким шляхом ми повернемо собі територію", - упевнений заступник міністра.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...