"Донецкая бондиана", або Що чекає Донбас після вбивства Захарченка

Після ліквідації в Донецьку ватажка так званої ДНР Олександра Захарченка постає питання: чи ця подія вплине на ситуацію на Донбасі й яким чином. Свою думку з цього приводу висловив дипломат Василь Філіпчук, повідомляють Патріоти України.

"Вбивство Захарченка виписано і реалізовано за найкращими стандартами шпигунських фільмів. Сценаристи, режисери, автори декорацій і виконавці постарались на славу. Кафе "Сепар", поминки по Кобзону, бомба в світильнику....

Агов, хлопці, стоп, це ж не кіно! Вибух емоцій і радості не повинен затьмарювати розум і тверезий аналіз. Тим більше що хіба що лінивий за останні два тижні не читав про те, що планується заміна Захарченка, що грядуть серйозні зміни у фейкових "республіках". Популярний російський телеграм-канал минулого тижня навіть написав, що у Венесуелі купили шість вілл для найбільш одіозних функціонерів ЛДНР, яких протягом найближчого місяці відправлять на "заслужений" у прямому сенсі цього слова відпочинок.

Ви впевнені, що в неділю на похоронах будуть оплакувати справді Захарченка, а не загримоване тіло? І що справжній Захарченко зараз не насолоджується переглядом новин про свою смерть за стаканчиком Маргарити десь на атлантичному узбережжі?

Не виключаю, що ми ніколи так і не дізнаємось правди. Хоча, власне, сама собою правда має цікавити хіба що його близьких і, сподіваюсь, українські органи слідства і суд. Нас же ж усіх має більше цікавити – що буде далі з Донбасом, як вплине ця бондіана на конфлікт на сході й реінтеграцією нашої країни.

Сценарії, частиною яких було усунення від влади найбільш одіозних і неприйнятних для українців осіб – таких, як Захарченко і Плотницький – передбачають поступове згортання чи модифікацію конфлікту. Аж до початку кроків до справжньої імплементації Мінських домовленостей і поступового відновлення контролю над нині неконтрольованими територіями. Чи щонайменше замороження конфлікту і трансформацію його у "зручний" для усіх сторін стан – як, наприклад, придністровський конфлікт.

Події наступних двох-трьох тижнів дадуть відповідь на запитання – що це було? Чи це дійсно була блискуча спецоперація українських спецслужб – тоді нас чекає щонайменше відновлення повноцінних бойових дій на сході країни. Чи ж це були внутрішні розборки в Донецьку – і тут Москва, звичайно, мала би втрутитись і "навести лад" на окупованій території. Чи ж дійсно є домовленості щодо поступового замороження конфлікту – і перетворення Донбасу на територію, де нічого не відбувається, окрім усихання і відмирання з невизначеним майбутнім.

Чи ж нас чекають декілька дуже цікавих місяців з подальшою ротацією керівництва ЛДНР, новими постановками і поступовою зміною декорацій. А десь там – жовтень, необхідність продовження дії закону щодо особливого статусу ОРДЛО, а можливо, і взагалі – ухвалення принципово нових рішень щодо Донбасу, відведення озброєнь, проведення виборів і поступове відновлення контролю...

Не підлягає сумніву принаймні одне – розпочалася нова гра, гравці прорахували на декілька кроків вперед і почали пересувати фігури на шахівниці. І що українців сьогодні мало би цікавити значно більше, ніж доля Захарченка, так це відповідь на питання – у цій грі ми хто? Гравець? Фігура? Шахівниця?".

Джерело: Апостроф

Концерт Кобзона знов збирає тисячний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 6 травня

понеділок, 6 травень 2024, 8:09

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 06.05.24 орієнтовно склали:

Проблеми можна розбити на три пункти: "Україна ще не пережила свою найтемнішу годину", - західні експерти

понеділок, 6 травень 2024, 7:56

Останні кілька тижнів для України стали справжніми американськими гірками емоцій. На лінії фронту жорстока російська агресивна війна не показує жодних ознак зупинки, передають Патріоти України. Щобільше, російські війська просунулися вперед, особливо в...