​Дописався про «хунту» та «фашистів»: СБУ заборонила російському журналісту в'їзд до України на п’ять років

«Радісну звістку» кремлівський пропагандист отримав рано-вранці на держкордоні, коли його знімали з потягу.
Захар Виноградов. Жертва "Хунти"
Співробітнику російського агентства "РІА Новости" Захару Виноградову заборонили в’їзд до України. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, зазначають Патріоти України.
"5 листопада 2017 року Службою безпеки України прийнято рішення щодо заборони в’їзду в Україну громадянину РФ Захару Виноградову терміном на 5 років", - написала речниця СБУ.
СБУ ухвалює рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства відповідно до ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» в інтересах забезпечення національної безпеки України.

"Рішення про заборону в’їзду в Україну приймається, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБ України", - додала речниця відомства.
Своєю чергою сам Виноградов розповів, що його о 7-й ранку зняли з поїзда Москва - Одеса в Конотопі під час перевірки документів.
"Причина рішення невідома. Зворотний поїзд буде о 18 годині, до цього часу я буду перебувати тут (в Конотопі. - ред.). Зараз готують документи", - розповів росіянин

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...