Дотисли? Путін пішов на важливу поступку щодо розміщення миротворців на Донбасі

Однак ВВП знову наголосив про необхідність домовлятися з так званими "ДНР" і "ЛНР".

Фото: ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Кремль не проти розміщення миротворчої місії ООН на всій непідконтрольної Україні території Донбасу. Про це він заявив на прес-конференції в Москві за підсумками російсько-австрійських переговорів, повідомляють Патріоти України.

"Тепер кажуть: ні. Потрібно, щоб вони (миротворці ООН, - ред.) перебували скрізь, тобто фактично мова йде про те, щоб поставити всю цю територію під міжнародний контроль. Росія "за" чи "проти"? Ми, як мінімум, не проти", - говорить президент Росії.

Однак він знову заявив про необхідність домовлятися з питання миротворців з так званими "ДНР" і "ЛНР". "Але потрібно домовлятися з цими невизнаними республіками. Ідіть тоді і домовтеся з ними. Ні, цього ніхто не хоче робити", - сказав Путін.

Звернемо увагу, що раніше Росія неодноразово підкреслювала, що миротворці повинні бути розміщені тільки на лінії розмежування, а також категорично виступала проти того, щоб "блакитні шоломи" з'явилися на непідконтрольному Києву ділянці українсько-російського кордону. Також Кремль не раз наполягав на тому, що по суті це повинна бути не миротворча місія, а місія з охорони спостерігачів СММ ОБСЄ.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...